Народният представител от ИТН Снежанка Траянска отчете дейността си,

...
     Народният представител от ИТН Снежанка Траянска отчете дейността си,
Коментари Харесай

Депутатът от ИТН Снежанка Траянска отчете дейността си

     Народният представител от Има Такъв Народ Снежанка Траянска регистрира активността си, като народен представител в 47-ото  Народно заседание.

„ Доволна съм работата си. За мен е значимо да регистрирам действителни резултати, а не това, което съм желала да направя, само че не се е случило “, съобщи тя на конференция в Кюстендил.

Като резултат от своята работа Снежанка Траянска уточни финансирането с 44 000 лева от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет за разчистване на 400-метров сектор от р. Банщица, с. Ябълково, община Кюстендил. „ Бях алармирана за казуса от поданици на Кюстендил при започване на мандата. Със съдействието на регионалния шеф Катя Димитрова запознахме всички институции и към днешна дата средствата са отпуснати “, изясни националният представител.

4 983 340 лева са обезпечени за финансиране на общински планове за ВиК, пътища и улици в Кюстендилска област, регистрира още депутатът от Има Такъв Народ. Средствата ще бъдат предоставени от Министерство на регионалното развитие, а сходно финансиране за региона не е имало от 2016 година до момента. Община Бобов дол ще получи 2 376 611 лева за реорганизация и рехабилитация на водопроводната мрежа в кв. “Миньор ” и ул. „ Св. Спас ”. 1 800 412 лева целеви средства от Министерство на регионалното развитие са планувани за Община Дупница. Със средствата ще бъде гарантиран главният ремонт на две улици – „ Венелин “ и „ Седма Рилска дивизия “. В община Кюстендил ще бъде финансирано планиране на реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа на села в община Кюстендил. Стойността на плана е 246 251 лева 525 000 лева целеви средства ще бъдат предоставени на община Бобошево за реорганизация на външен тръбопровод. За планиране реорганизация на водопреносна мрежа на Община Невестино ще бъдат предоставени 35 000 лева

„ Направих всичко допустимо финансирането за общините в региона да се случи. За да достигнем до него бях в непрекъсната връзка с кметовете и Министерство на регионалното развитие “, акцентира Снежанка Траянска. Тя добави, че средствата са за общините с подготвени планове, откакто е отпаднало първичното условие на Министерство на регионалното развитие по плановете да има и издадено позволение за градеж, и определен реализатор. „ След това едно от условията отпадна, по тази причина и тези описи се променяха във времето. Включително и Министерство на финансите събираше оферти за финансиране. Мога да подсигурявам, че е направено всичко допустимо. Изводът, който си направих е, че кметовете би трябвало да създават планове, колкото и да е скъпо, с цел да могат навреме да се възползват от опциите за финансиране от страната ”, сподели още Снежанка Траянска.

Народният представител от Има Такъв Народ бе член на две парламентарни комисии – по районно развиване и благоустройство и по бюджет и финанси. Активно е взела участие в подготовката на 11 законопроекта. Депутатът от Кюстендилска област изрази вяра, че идващият парламент ще поддържа импортирания в края на мандата на 47-ото Народно заседание законопроект за закупуване и действие на мобилни манипулационни, предопределени за обитаемоте места без или с сложен достъп до здравна помощ.

Като триумфи за парламентарната група на Политическа партия „ ИТН “ Снежанка Траянска дефинира приемането на нулева ставка на Данък добавена стойност върху брашното, по-големия бюджет за просвета, ремонта на Зографския манастир и Богословския факултет, увеличението на възнагражденията на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи и регионалните администрации. „ Постигнахме няколко промени, с които се гордеем “, бе безапелационна депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР